'

Kui olete kuskilt lugenud midagi huvitavat vaimse tervise ja skisofreenia kohta ning arvate, et teie loetust võiks selles blogis kirjutada, siis andke, palun, kommentaarides teada. Samuti siis, kui soovite, et teie vastavateemalist blogi või mõnda blogipostitust tutvustaksin.

Nii võib juhtuda igas peres...

Kui keegi peres on skisofreeniahaige, mõjub see raskelt kogu perele ja tuleb tunnustada lähedaste vaprust. Nii võib juhtuda igas peres, sõltumata selle rikkusest või vaesusest, kuulsusest või tundmatusest ja veel paljudest muudest asjaoludest.

Maalehes rääkis maaeluminister Martin Repinski oma peremurest. Minister ütles, et tal on kaks vanemat venda, kellest üks õppis infotehnoloogiat ja ei suhtle perega. "Teine vend õppis kunstiakadeemias, ta on andekas, algul läkski kõik väga hästi, aga hiljem tulid ööklubid, ta hakkas pidutsema, erinevaid aineid tarbima ja selle mõjul vallandus tal skisofreenia.
Ta on püüdnud endalt kolmel korral elu võtta, olnud ravil, sealt põgenenud… tuleb väga halvasti toime. Arst seletas, et ta ei taju maailma nagu teised inimesed. See on olnud hästi raske. Ta on elus ainult tänu sellele, et saab farmis töötada.
Tegelemine loomadega on ainus asi, mis teda aidanud on, seal pole stressi, keegi ei naera tema üle, ei kiusa. Tal on paremad ja halvemad ajad. Paremal ajal ei saa keegi aru, et temaga midagi halvasti on."


Allikas: "Uusi paljastusi ennetades: Repinski räägib ise kõik ära"
http://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/uudised/uusi-paljastusi-ennetades-repinski-raagib-ise-koik-ara?id=76480537
Bianca Mikovitš. Maaleht. 3. dets 2016.

No comments:

Post a Comment

Kommentaarid on oodatud, kuid ma ei luba, et kõigile vastan.