'

Kui olete kuskilt lugenud midagi huvitavat vaimse tervise ja skisofreenia kohta ning arvate, et teie loetust võiks selles blogis kirjutada, siis andke, palun, kommentaarides teada. Samuti siis, kui soovite, et teie vastavateemalist blogi või mõnda blogipostitust tutvustaksin.

Artikkel filmi "Polaarpoiss" kohta

Artikkel: "Kommentaar. Haigusest teeb haiguse see, kui inimene ei suuda oma tegusid valitseda"
http://kultuur.err.ee/v/film/923075f5-22b8-4f90-813c-7c936202cbe2/kommentaar-haigusest-teeb-haiguse-see-kui-inimene-ei-suuda-oma-tegusid-valitseda

Mirjam Parve märkused psühhiaatrilise süsteemi kujutamise kohta, samuti vastuseisust ravimisele jne.

Tsitaat:
"Meeleoluhäire ei tähenda aga alati ja kohe tingimata teovõime ja vastutusvõime kaotust. Paljud bipolaarse häirega inimesed pingutavad ja töötavad, et oma haigusest üle olla, et nad võiksid ennast usaldada ja võimaldada teistel ennast usaldada. Pealegi on bipolaarsusel lõputult individuaalseid esinemisvorme. Bipolaarseid inimesi, nagu ka ühtki teist inimgruppi, ei tohiks filmivaataja seega enda jaoks lasta defineerida ühelainsal narratiivil. Üht filmi ei saagi aga ju süüdistada selles, et ta ei kajasta kõiki lugusid – seepärast tuleks lihtsalt lõpetada üleskutsega: rohkem lugusid! Kui lugusid on liiga vähe, on igaühe kaal ja stereotüpiseerimisoht liiga suur."

Artikli lõpus on lingid filmiga "Polaarpoiss" seotud kirjutistele.

"Polaarpoiss" (Eesti, 2016); stsenarist ja režissöör Anu Aun.

1 comment:

Kommentaarid on oodatud, kuid ma ei luba, et kõigile vastan.