'

Kui olete kuskilt lugenud midagi huvitavat vaimse tervise ja skisofreenia kohta ning arvate, et teie loetust võiks selles blogis kirjutada, siis andke, palun, kommentaarides teada. Samuti siis, kui soovite, et teie vastavateemalist blogi või mõnda blogipostitust tutvustaksin.

Artikkel: "See ei olnud hea uudis ehk Vaimuhaigla kolimisest Seewaldist Mustamäele"

Artikkel: "See ei olnud hea uudis ehk Vaimuhaigla kolimisest Seewaldist Mustamäele"
Ajakirjanik Linda Järve blogis Kruusatee, 7. jaan 2019.
http://iltaka.blogspot.com/2019/01/see-ei-olnud-hea-uudis.html

Blogipostitus tutvustab Postimehes ilmunud artikleid psühhiaatriakliiniku kavandatud ületoomisest Seewaldi suurelt varjuliselt maa-alalt Mustamäe linnaosa elamute ja kooli vahetusse lähedusse kõrghoonesse ja kümme korda väiksemale maa-alale, mis tõenäoliselt ei ole hea ei haigetele ega ka ümbruskonna elanikele.

Tsitaat:
"Seewaldis on väga mitmesuguseid osakondi: erineva raskusastmega haiged, ka need, kes on ümbruskonnale ohtlikud ja vajavad valvet (kuid ometigi mõnikord vaimuhaiglast pageda oskavad); lasteosakond, polikliinik, klubi jm. Patsiendid, kelle puhul on oht, et nad kipuvad enda või teiste elu kallale, peaksid olema väga hästi kontrollitud. Ei kujuta ette, kuidas need kõik kahehektarilisele alale kõrghoonesse mahuvad, ilma et see ümbruskonna elanikke häiriks. Tõenäoliselt ei lahenda probleeme ja kavandatav juurdeehitus. Tekkiv uus olukord mõjub kindlasti ka lähikonna elanike kinnisvara hindadele."

Vaata ka 30. jaan 2019 postitust "Samal teemal: Vaimuhaigla kolimisest Seewaldist Mustamäele"
http://iltaka.blogspot.com/2019/01/samal-teemal-vaimuhaigla-kolimisest.html

No comments:

Post a Comment

Kommentaarid on oodatud, kuid ma ei luba, et kõigile vastan.