'

Kui olete kuskilt lugenud midagi huvitavat vaimse tervise ja skisofreenia kohta ning arvate, et teie loetust võiks selles blogis kirjutada, siis andke, palun, kommentaarides teada. Samuti siis, kui soovite, et teie vastavateemalist blogi või mõnda blogipostitust tutvustaksin.

Blogi "Suicidal No More: Choosing to Live with Schizoaffective Disorder"

Blogi "Suicidal No More: Choosing to Live with Schizoaffective Disorder"
http://www.suicidalnomore.com/

Blogija varjunimega Jen Daisybee Floridast (USA), 30aastane skisofreeniahaige.

Oma põhjalikus blogis jagab ta kogemusi oma haigusest, haiglasolemistest, ravist, igapäevaelust (näiteks, kui raske on mõnikord koristada või kuidas saada hakkama rahapuudusega) ja sellest, kuidas teda toetatakse ja tema toetab teisi oma haigusega hakkama saamiseks.

Tsitaat blogikirjeldusest:
"I continue to write this blog, and write in it more often now than I ever did when I first created it, because this illness still affects every aspect of my life, and because so much stigma enshrouds mental illness that most of our society does not understand it, while people who live with mental illnesses face daily ignorance and discrimination from the world around them. It is my goal with this blog to offer hope to those who come here looking for someone they can relate to, and to offer a window into my mind, which is the only way I know to effectively teach people what a mental illness is like. So that is the point."

Koos kaasautoriga on Jen kirjutanud ka raamatu "Episodes of Schizophrenia" (2013), mille juurde pääseb samuti blogi kaudu.

Kuigi USA skisofreeniahaigete elu, ravivõimalused ja saatus Eesti omadest väga erinevad, on nii selles kui ka varem viidatud blogides mõndagi, mida tasub teada ja mis huvitav on.

No comments:

Post a Comment

Kommentaarid on oodatud, kuid ma ei luba, et kõigile vastan.