'

Kui olete kuskilt lugenud midagi huvitavat vaimse tervise ja skisofreenia kohta ning arvate, et teie loetust võiks selles blogis kirjutada, siis andke, palun, kommentaarides teada. Samuti siis, kui soovite, et teie vastavateemalist blogi või mõnda blogipostitust tutvustaksin.

2014/2015


Siinsete Jackson Pollocki maalireprodega soovin kõigile meeldivat aastavahetust ja uut head 2015. aastat.

<<<<< "Kuunaine" - "The Moon-Woman" (1942; Peggy Guggenheim Collection, Venice).

Jackson Pollock (Paul Jackson Pollock; 28. jaan 1912 - 11. aug 1956)  - USA kunstnik, action painting'u tuntuim esindaja.

"Mitmed aastad raviti Pollockil alkoholismi ja depressiooni, ning sel ajal tutvus ta Carl Jungi teooriatega, mille alusel hakkas ta välja töötama oma isikupärast maalimisviisi." - Vikipeedia.

"Trying to deal with his established alcoholism, from 1938 through 1941 Pollock underwent Jungian psychotherapy with Dr. Joseph Henderson and later with Dr. Violet Staub de Laszlo in 1941-1942. Henderson engaged him through his art, encouraging Pollock to make drawings. Jungian concepts and archetypes were expressed in his paintings. Recently historians have hypothesized that Pollock might have had bipolar disorder." - Wikipedia.


"Number 8, 1949" (detail, 1949; Neuberger Museum, State University of New York).

No comments:

Post a Comment

Kommentaarid on oodatud, kuid ma ei luba, et kõigile vastan.