'

Kui olete kuskilt lugenud midagi huvitavat vaimse tervise ja skisofreenia kohta ning arvate, et teie loetust võiks selles blogis kirjutada, siis andke, palun, kommentaarides teada. Samuti siis, kui soovite, et teie vastavateemalist blogi või mõnda blogipostitust tutvustaksin.

Artikkel: "Alicia Nash: “Meie poeg on pärinud isa skisofreenia""

"Alicia Nash: “Meie poeg on pärinud isa skisofreenia""
Õhtuleht/Mirror, 9. märts 2002.

Artikli algus:
"Seksikas ja intelligentne naine ning skisofreeniahaige geenius - mõni ime, et Hollywood haaras Alicia ja John Nashi armuloost kinni. “Kuidas ma sellise mehega elada sain? Mis mul muud üle jäi...” ohkab vanaproua Alicia nüüd.
 

Alicia Nash on 68 eluaastale vaatamata endiselt naksis. Tema sõnul oli nende armulugu palju kummalisem kui Ron Howardi filmis “Piinatud geenius”, kus teda ennast kehastab näitlejatar Jennifer Connelly ja Nashi Russell Crowe. “John oli suure osa ajast hajevil - ta oli küll toas, aga viibis mõtetes mujal,” ütleb Alicia mehe kohta. /- - -/
 

Ekraaniversioonis paistab Nashi aastakümneid piinanud skisofreenia umbes sama ohtlik nagu gripihoog. Pealegi ei puudutata sõnagagi perekond Nashi teist tragöödiat. Nende poeg Johnnie, kes praegu on 43aastane, ei pärinud mitte üksnes isa geniaalsuse, vaid ka tõve. Johnnie on haigusest piisavalt toibunud, et saada matemaatikukraad, kuid skisofreenia saadab teda endiselt ning ta elab seetõttu vanemate juures.

Aliciale oli kohutav hoop jälgida, kuidas poeg piinleb sama haiguse käes, millest tema mees oli üle noatera võitu saanud. “Nägin kõiki märke. Johnnie muutus paranoiliseks. Oli selge, et ta vaim murdub nagu tema isalgi,” meenutab naine.
"

Edasi loe:
http://www.ohtuleht.ee/119626/alicia-nash-meie-poeg-on-parinud-isa-skisofreenia

No comments:

Post a Comment

Kommentaarid on oodatud, kuid ma ei luba, et kõigile vastan.