'

Kui olete kuskilt lugenud midagi huvitavat vaimse tervise ja skisofreenia kohta ning arvate, et teie loetust võiks selles blogis kirjutada, siis andke, palun, kommentaarides teada. Samuti siis, kui soovite, et teie vastavateemalist blogi või mõnda blogipostitust tutvustaksin.

Eleanor Longden häältest peas


Mõned viited artiklitele skisofreeniaga edukalt võidelnud inglanna Eleanor Longdeni kogemustest enda peas häälte kuulmisel ning organisatsioonist Intervoice, mis koondab rahvusvaheliselt inimesi, kes kuulevad hääli.

Telegram.ee avaldas 20. jaan 2014 artikli "TED: Skisofreenia õppetund - hääled meie peas".
http://www.telegram.ee/vaimsus/ted-skisofreenia-oppetund-haaled-meie-peas#.U8APtXaFut8
Artiklile on lisatud viide TED-i videole Longdeni esinemisega 28. veebr 2013.

Eleanor Longden TEDi leheküljel:
http://www.ted.com/speakers/eleanor_longden

Huffingtonpost.com pakub lugemiseks ka Duke ülikooli emeriitprofessori Allen Francese ning Eleanor Longdeni kirjavahetust "Psychiatry and Hearing Voices: A Dialogue With Eleanor Longden" (27. sept 2013) nende seisukohtadest häälte kuulmise, arstiabi vajalikkuse ja Intervoice'i organisatsiooni kohta.
http://www.huffingtonpost.com/allen-frances/psychiatry-and-hearing-vo_b_4003317.html

Huvilised leiavad Google'i otsingu kaudu kindlasti veel kirjutisi Eleanor Longdenist, kel 17aastaselt diagnoositi skisofreenia ja kes sellele vaatamata omandas magistrikraadi ja abistab nüüd teisi häälte kuuljaid.

Siinkohal piirdun veel ainult ühe lingiga pressiteatest, mis anti välja Eleanor Longdeni TED-i esinemisega seoses ja mis sisaldab lühiülevaadet tema kõneldust (ka see on ingliskeelne lugemine):
http://www.intervoiceonline.org/3721/news/ted2013-press-release.html#comments

Foto: Press Release: Eleanor Longden at TED 2013.

No comments:

Post a Comment

Kommentaarid on oodatud, kuid ma ei luba, et kõigile vastan.